Tripel (Belgian Strong Ale)

  • Назва сорту: TRIPEL
  • Стиль: бельгійський абатський ель
  • Щільність початк. сусла (плато), °P: 16.0
  • Вміст алкоголю, %: 7.8
  • Гіркота, од. IBU: 25
  • Наявність: у наявності
  • Відпускна ціна броварні (1 літр): 55 грн.

Міцний бельгійський ель та інші сорти крафтового пива можна придбати у фірмовій крамничці просто на броварні, за адресою вул. Курінного Чорноти, 2/1, Івано-Франківськ. Також можливе замовлення доставки “Новою Поштою” в інші міста за телефоном +38(067) 235-4691 або info@galba.com.ua .

Tripel (Belgian Strong Ale) (og-16.0, abv-7.8, ibu-25) – залягти на дно у Брюгге і не вспливати. Тому що нема нічого на світі кращого за міцний абатський ель, коли за вікном дощ і Брюгге. Тріпель вариться із пльзінського солоду, композиції благородних хмілів та особливими штамами дріжджів, що викликають ферментацію за високих температур. Щільний повний смак із довгим шлейфом післісмаків та маслянисто-фруктовий букет не лишають байдужим нікого.

Історія міцного бельгійського елю бере початок за камінням товстих стін траппістських монастирів у Бельгії та на Нижніх Землях. Ченці траппістського ордену настільки добре зналися на пивоварінні, що за рецепти від них платили гроші, і чималі, навіть братії з інших монастирів. З часом вони навіть почали надавати ліцензії іншим аббатствам на варку особливого пива, яке згодом почали називати абатським. На противагу траппістському пиву, яке варять лише сім монастирів у Бельгії.

Бажання отримати ель з більш насиченим смаком привело броварів у рясах до винаходу дуббеля, тріпеля та квадріпеля – міцних та надміцних сортів бельгійського елю. Втім, саме тріпель є “золотою серединою” – найбільш збалансованим з міцних аббатських елів за смаковими якостями. Довгий час секрети тріпеля були надійно сховані за мурами монастирів, але ж які стіни утримають від походу до пастви веселого ченця, аж надто якщо він ще й трохи напідпитку. Тож, секретна рецептура стала відома і майстрам однієї невеличкої сімейної броварні у Івано-Франківську. Насолоджуйтесь!