Ось і гарна новина. Так, саме в нас в Україні пиво є найдоступнішим напоєм у світі! І, зазначимо, за якістю навіть масові сорти українського пиво доволі непогано виглядають на фоні навіть Європи, не кажучи вже про… не будемо про убогих.

Ось і гарна новина. Так, саме в нас в Україні пиво є найдоступнішим напоєм у світі! І, зазначимо, за якістю навіть масові сорти українського пиво доволі непогано виглядають на фоні навіть Європи, не кажучи вже про… не будемо про убогих.
Нуууу, тут усе зрозуміло, скажете, авжеж німці… Ніт!
Ну, тут усе передбачувано просто – приблизно кожна п’яте пиво, вироблене в ЄС минулого року, походить з Німеччини.
З обсягом виробництва 8,3 млрд літрів (або 21% від загального обсягу виробництва в ЄС) Німеччина очікувано стала чемпіоном по пивоварінню у Європі. За Німеччиною йдуть Велика Британія (4,5 млрд літрів, або 12%), Польща (4,0 млрд, або 10%), Іспанія (3,6 млрд, або 9%), Нідерланди (2,4 млрд, або 6%) і Бельгія (2,4 млрд, або 6%).
Продовжити читання “Пивономіка: хто напуває Європу?”При всій любові до німецького пива та шаленій повазі до німецьких броварів, але…
Звичайно ж
Продовжити читання “Пивономіка: Хто найбільше пива варить у світі?”То завітайте до літньої тераси “Станіславської Гальби”. Це на Площі Ринок, просто поруч із Ратушею, праворуч від центрального входу до музею. У нас затишно, просто, і демократично. Свіжесенькі пиво, квас, соки, дітям – морозиво. Зранку запашна кава, вдень до пива ковбаски, в’ялене м’ясо, сири та інші смаколики. Для насолоди очей – колекція гальб просто на стіні тераси.
Наразі на площі Ринок у Івано-Франківську завершується будівництво пивної тераси “Станіславська Гальба”. Вже напочатку червня вона запрацює і…
…наразі вже за кілька днів на терасі можна буде скуштувати смаколиків, попити кави чи інших напоїв. І, звичайно, тут буде пиво. Яке? Дочекайтесь відкриття закладу…
Якість пивної піни – це як лакмусовий папірець якості пива. А Ви не знали? То старий пан Ревера зараз Вам усе розтлумачить.
Це, звичайно ж, питання практики, але будь-який досвідчений пиволюб (зрозуміло, ми говоримо не про завсідників другосортних генделиків та мисливців на акційні дволітрові “балони” в супермаркетах, а про справжніх поціновувачів справжнього пива), ще навіть не торкнувшись келиха, вже заздалегідь може сказати, чи свіже пиво йому налили. Робить це він “на глазок”, тобто оцінивши зовнішній вигляд напою та стан пивної піни.
Продовжити читання “Гадання на кавовій гущі (закреслено) пивній піні”Дурне запитання – пиво буває смачне і… власне, усе, що несмачне – то не пиво! Але задля загального уявлення, наведемо коротку класифікацію смачного пива.
Вітаємо усіх містян Івано-Франківська та гостей міста. Адже саме у цей день 357 років тому, 7 травня 1662 року Анджей Потоцький виписав привілей про надання місту Станіславов Магдебурзького права. Зокрема у ньому з’явилися і такі рядки: “На передмісті дозволяю будувати броварні, солодовні, винниці, фільварки, на що кожному будуть виділені ділянки. Даю свободи на сівбу, городи, поля, всяку торгівлю, шинки, варіння пива, ситіння меду, гнання горілки, продаж їх та інших речей…” Отож, із святом Вас, усі справжні поціновувачі справжнього Станіславського пива!
Сьогодні пиволюбам є що святкувати – адже саме 23 квітня 1516 року, у день Св. Георга, було прийнято той самий славнозвісний Закон про чистоту, що його до діла та без згадують маркетологи броварень та пивних закладів.